Начало / Блог

Знаете ли какво е Chèvre?

В Уго ще намерите оригинално френско Chèvre (козе сирене) в салатата ни "Александра" с айсберг, зелена салата, запечено козе сирене, сушени домати, специален дресинг, орехи и мед.

Chèvre на Френски означава просто коза. Земеделските производители, които използват прясно козе мляко, за да правят сирена, са го наричали Chèvre в продължение на векове, и думата се разпространява заедно с нарастването на популярността на това сирене. Умението за правене на автентично, занаятчийско Chèvre се предавало от поколение на поколение земеделски стопани за хиляди години.

Chèvre в мека форма, напомня крема сирене, но има по-остър вкус. Може да се комбинира с билки, да се подправи с черен пипер, и се предлага в различни размери и форми. Топи се чудесно, което го прави вкусно върху пици. Хапки от меко Chèvre са отлични в салати или като допълнение към плато със сирена.

Има много разновидности на козе сирене, включително полу-меки и твърди версии, които могат да бъдат пушени, с вкус на гауда, или ако узреят да се са отличен заместител на Пармезан.

Франция произвежда голям брой кози сирена, особено в долината на Лоара и Поату, където казват, че козите са докарани от маврите през 8-ми век. Bucheron, Chabis, Chavroux, Clochette, Couronne Lochoise, са само някой от многобройните видове Chèvre.

Вижте повече за здравословните ползи от козето сирене тук: buzzle.com